ODTÜ’de Arçelik İş Birliği ile WhiteBox Test Etkinliği

ODTÜ Enformatik Enstitüsü ve Arçelik A.Ş. Merkez Ar-Ge Test&Onay Grup Yöneticiliği tarafından düzenlenen Arçelik WhiteBox Test Etkinliği; 25 Mayıs 2018 Cuma günü, 9.00-16.30 saatleri arasında, ODTÜ Enformatik Enstitüsü’nde yapılacak.

Lisans ve lisansüstü öğrenim gören, yazılım geliştirme ve yazılım testleri konularıyla ilgilenen öğrencilerin 1-3 kişilik ekipler halinde katılabileceği etkinlik; yazılım Whitebox testleri konusunda öğrencilerin yeteneklerini gerçek yazılım üzerinde yarışarak deneyimlemelerini amaçlıyor.

Arçelik ürünlerinden birinin yazılımının bir kısım kaynak kod üzerinde belirli yazılım hatalarını bulmaya yönelik bir yarışma olarak düzenlenen etkinlikte başarı gösteren öğrenciler çeşitli ödüller kazanmanın yanı sıra Arçelik'te çalışabilme olanağına da sahip olacaklar.

Son başvuru tarihi 23 Mayıs 2018 olan etkinlik için ODTÜ Enformatik Enstitüsü öğretim üyesi Doç. Dr. Aysu Betin Can ve Arçelik A.Ş’den Hazal Gönen’e ulaşılabilir.

WhiteBox Test Nedir?

Şeffaf kutu olarak da geçen whitebox testi; genellikle yazılım mühendisleri tarafından sistemin iç yapısına yönelik yapılan yazılım testleri tekniğinin adıdır.